Ny på kansliet!

Vi välkomnar Sara Kardirsson till kansliet som projektkoordinator för satsningen Youth Up North!


Fyra snabba med Sara:

Bästa beskrivningen av dig själv?

Jag är en nyfiken person med en del sisu (sisu är ett finskt uttryck som är svårt att översätta till svenska, det enklaste jag kan översätta med är ”en envis fan som inte ger upp”)

Vad är Youth Up North för projekt?

Det är projektet som jag är anställd igenom. Projektet syftar till att stärka ungas inflytande och delaktighet för en levande landsbygd/glesbygd i norra Sverige där unga vill stanna kvar, och ha en aktiv roll för att utveckla kommunen och bidra i samhällsutvecklingen.

Varför vill du arbeta med det du gör?

Jag har själv bott på landsbygden i delar av mitt liv och jag vet att personer på landsbygden möter helt andra utmaningar än personer i storstäder. Jag vet att personer som bor i norra Sveriges landsbygd/glesbygd ofta glöms eller prioriteras bort, så det känns otroligt fint att få jobba med just den målgruppen.

Vad ser du mest fram åt i ditt arbete?

Att träffa alla unga som kommer vara med i projektet. Är säker på att jag kommer lära mig mycket!

En ung person du ser upp till?

Kanske partiskt men ser mycket upp till alla Sveriges ungdomsråds medlemmar som jobbar med att göra sin kommun bättre och göra unga till en verklig maktfaktor i samhället!

Sara Kardirsson,

Projektkoordinator Youth Up North

Vad är Sveriges ungdomsråd?