Medlemsvärvning och E-bas

Det är viktigt att alla ungdomsråd arbetar effektivt med att värva både aktiva medlemmar och stödmedlemmar till er verksamhet för att växa och utvecklas. Likaså att ni rapporterar korrekt i medlemssystemet E-bas. Vi tar fram en plan tillsammans och skrider till verket!

Medlemsvärvning
  1. Aktiva medlemmar
    Det är alltid viktigt att arbeta för ett mer representativt ungdomsråd med stor bredd på aktiva medlemmar och många perspektiv. Vi hjälper er gärna värva aktiva medlemmar som engagerar sig i ert råd och ger er tips på vägen för att så många som möjligt ska kunna gå med i ert ungdomsråd.
  2. Stödmedlemmar
    Det är också viktigt att ni har ett brett stöd i er kommun och är ute och syns mycket. För det är det bra om ni arbetar aktivt med att värva stödmedlemmar. För att organisationen ska kunna växa behöver vi bli fler i alla ungdomsråd runt om i landet – vi kommer gärna till era ungdomsråd och hjälper er värva och hur ni kan lägga upp värvningsarbetet.

    Kontakta vår utbildningskoordinator Dina Alami för rådgivning, priser och bokning. dina@sverigesungdomsrad.se

E-bas support

Årsrapporteringen är livsviktig för Sveriges ungdomsråds framtid. Det beror på att vårt bidrag från myndigheten MUCF bestäms baserat på hur många medlemmar vi har rapporterat in. Alltså: inga inrapporterade medlemmar = inget bidrag = ingen verksamhet!

Vi vet att vårt medlemssystem E-bas kan vara svårt att sätta sig in i direkt hur det fungerar, därför hjälper vi er mer än gärna med detta!

Hör av er till ordförande Ellen Åberg på ellen.aberg@sverigesungdomsrad.se så hjälper hon er med rapporteringen!