Kongress 2021

Välkommen på årets kongress, alla ungdomsråd i SVUNG-nätverket är kallade till att ge sina förslag av hur organisationen ska arbeta under kommande verksamhetsår.

KONGRESSEN ÄR SVERIGES UNGDOMSRÅDS ÅRSMÖTE

Alla medlemsungdomsråd som har skickat in medlemsrapportering för föregående år är välkomna dit för att bestämma vad Sveriges ungdomsråd ska fokusera på under kommande år, och för att bestämma vilka som ska utgöra organisationens styrelse. Det är självklart gratis att anmäla sig till våra träffar.

MEN HUR GÅR DET TILL?

Varje ungdomsråd kan närvara på videokonferensen med 1 ombud (den personen som röstar från ert ungdomsråd) och 1 ersättare (en till person som kan rösta om det behövs). Ni kan också ha flera observatörer för att kunna lyssna på allt som händer och vara med, men inte röstar för ungdomsrådet. Under kongressen för ni ert ungdomsråds talan och verkar för att era lokala intressen får gehör i hela Sveriges ungdomsråd som samarbetsorganisation.

PRAKTISKT

Denna kongress kommer få ske digitalt denna gång, och vi sitter med förberedande nu med digitala system och är övertygade om att det kommer gå bra!  Vi hoppas att under kommande träffar kunna bredda för fler diskussioner om verksamheten och hur medlemmarna vill organisera SVUNG – då vi vet att det digitala mötet inte fyller alla funktioner när det kommer till diskussioner och att träffas på plats och nätverka i gemenskapen.
HUR GÖR DEN SOM VILL VARA MED?

1. Anmäl er direkt och få en goodiebag! Vi återkommer med mer information om hur mötet går till.
2. Ni fixar något gott, frukter, godis, glass, favoritkäket och dricka så ni har redo under kongressens timmar.
3. Ser till att ni är på ett ställe med bra internetuppkoppling och ingen som stör. Kanske kan ni från samma ungdomsråd hänga tillsammans dessa timmar för att inte sitta ensamma?

Dagar innan mötet kommer du få all information om hur det kommer gå till skickad till dig. . Gå med i vår medlemsgrupp på facebook ”Sveriges ungdomsråds medlemmar” där massor av praktisk info kommer finnas. Håll gärna även utkik på vår instagram och facebook!

*Genom att anmäla er godkänner ni att Sveriges ungdomsråd behandlar era personuppgifter enligt GDPR
*Kontaktperson för kongressen är Sara Kardirsson, organisationskoordinator på Sveriges ungdomsråds kansli sara@sverigesungdomsrad.se